Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Herfstwandeling Twiske

Zondagmiddag organiseert IVN een herfstwandeling in het Twiske. Hoe prachtig de nazomer tot nu toe ook is, de natuur begint al herfstachtige vormen aan te nemen. Natuurgids Henk Strijker vertelt over bijzonderheden die hier te zien zijn, zoals liefst 170 soorten paddestoelen. Vele worden niet als paddestoel herkend, zegt Strijker. Zo is het sparrenveertje „net een ragebol” en wordt de knotszwam niet voor niets ‘dodemansvingers’ genoemd: „Ik zeg altijd dat daar iemand niet diep genoeg begraven is.” En dan hebben we nog de grote stinkzwam die altijd tot gegiechel leidt, gezien zijn (fallus)vorm. Zondag 21 september, 13.30 uur, vanaf voormalig bezoekerscentrum (Noorderlaaik 1, Oostzaan). www.ivn.nl