Financieel directeur Heineken vertrekt

LONDEN - Rene Hooft Graafland, CFO van Heineken woensdag voor de presentatie van de halfjaarcijfers in Londen. ANP DANIEL DEME Foto ANP

Heineken neemt afscheid van financieel directeur René Hooft Graafland. Dat heeft de bierbrouwer vandaag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het Financieele Dagblad.

De 58-jarige Hooft Graafland bekleedde de positie sinds 2002. Sinds 2005 vormt hij samen met Jean-François van Boxmeer het dagelijks bestuur van Heineken. Het is niet bekend tot wanneer hij aanblijft. Het is ook onduidelijk of hij van Heineken moet stoppen, of hier zelf voor kiest. Zijn aanstelling loopt in april volgend jaar af.

Commissarissen willen voorkomen dat beide topmannen tegelijk vertrekken, schrijft het Financieele Dagblad. Van Boxmeer is een bonus beloofd, als hij tot 2017 aanblijft.

Het is een cruciaal moment voor Heineken waarop de financieel directeur vertrekt. Het familiebedrijf wees onlangs een overnamebod van SABMiller af. Het Belgische Anheuser-Busch InBev probeert op zijn beurt weer de financiering rond te krijgen voor een bod van 122 miljard dollar op SABMiller.

    • Anna Vossers