Dit schrijven andere media vandaag

ROTTERDAM: Avondbeeld Nieuwe Maas, gezien van Maasboulevard met zicht op skyline van Rotterdam met o.a. De Brug (Unilever-gebouw), De Hef, Erasmusbrug en Willemsbrug.

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag? Lees het hier en je bent in een keer bij.

Nieuw Utrechts poppodium lekt geluid door constructiefouten

Met het nieuwe Utrechtse poppodium TivoliVredenburg is van alles mis, meldt nrc.next. Door constructiefouten zijn de bassen uit de ene zaal in de andere zaal te horen. Ook de liften maken veel te veel lawaai en zijn in de concertzalen te horen.

De bouw van het concertcentrum kostte 150 miljoen euro. Al snel na de opening bleek dat constructiefouten voor geluidslekken zorgen. Door de problemen zijn een aantal concerten in TivoliVredenburg verplaatst of afgelast.

Eind volgende maand moet duidelijk zijn hoe de geluidslekken gerepareerd kunnen worden. Het poppodium gaat ervanuit dat de zalen vanaf januari 2015 weer volledig in gebruik zijn.

Farm Frites goes China

Patatbakker Farm Frites bouwt een fabriek in China, meldt nu.nl. Het Nederlandse bedrijf wil in de stad Chifeng per jaar 70.000 ton friet – eenvijfde deel van alle patat het land – gaan bakken.

Farm Frites exporteert nu al patat naar China, maar had er nog geen fabriek. De nieuwe Chinese fabriek is een samenwerking met het Chinese aardappelbedrijf Linkage. Beide bedrijven richten een joint-venture op, waarin het aandeel van Farm Frites 25 procent bedraagt. “In de samenwerking zijn wij verantwoordelijk voor de technologie en de kennis en kunde over patat, terwijl Linkage de grondstoffen levert”, zegt een woordvoerder van Farm Frites tegen NU.nl.

De totale kosten bedragen 80 miljoen euro. Farm Frites exporteerde al patat naar China, maar nog geen fabriek. Per jaar produceert Farm Frites 500.000 ton patat. Dat is goed voor een jaaromzet van zo’n 350 miljoen euro. Het familiebedrijf uit Oudenhoorn heeft al fabrieken in Polen, Argentinië en en Egypte.

    • Dolf de Groot