Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beurzen en beleggen

Leidse firma haalt op Nasdaq bijna 100 miljoen dollar op

Het Leidse bedrijf Proqr, dat een medicijn ontwikkelt voor taaislijmziekte (of cystic fibrosis), heeft gisteren met succes de Amerikaanse beurs Nasdaq betreden. Het haalde bijna 100 miljoen dollar (bijna 78 miljoen euro op). Proqr gaf 7,5 miljoen aandelen uit voor 13 dollar per stuk. Dat is meer dan verwacht: eerder zei het bedrijf 6,25 miljoen aandelen te plaatsen voor een verwachte prijs van 11 tot 13 dollar. Proqr schat de opbrengst (na aftrek van onkosten en kortingen) op 88,4 miljoen dollar. De koers van het aandeel steeg gisteren 32 procent. Proqr verwacht zijn medicijn later dit jaar op mensen te testen. (AP)