Bewoners van 72 woningen flat Diemen terug

De ravage aan de achterkant van de flat in Diemen waar eerder deze maand een ontploffing plaatsvond. Foto ANP / Evert Elzinga

De bewoners van 72 woningen in de flat aan de Beukenhorst in Diemen zijn bijna allemaal weer thuis. Dat meldt wooncorporatie De Key vandaag. De gemeente gaf de woningen woensdag na inspectie vrij, nadat de terugkeer een paar keer was uitgesteld.

Het betreft de laatste bewoners die voorlopig terug kunnen. Het ‘rode deel’ van de flat, het meest beschadigde gedeelte, blijft voorlopig onbewoond. Voor de 32 huishoudens die daar woonden wordt alternatieve woonruimte geregeld. Ze kunnen onder begeleiding van een medewerker van het bouwterrein wel persoonlijke spullen ophalen.

Bij een explosie in de flat vielen op 4 september twee doden. Er was risico dat de flat zou instorten. Van de in totaal 193 huishoudens konden 54 direct na de explosie in hun huis terugkeren, kort daarna gevolgd door 35 bewoners van het gele deel. De komende dagen vinden in het rode deel nog schoonmaakwerkzaamheden plaats. (Novum)