Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Arbeidsmarkt

Griekse werkloosheid iets gedaald in het tweede kwartaal

Het aantal werklozen in Griekenland is in het tweede kwartaal afgenomen, maar is nog steeds zeer hoog. Dat heeft het Griekse statistiekbureau gisteren gemeld. Tussen april en juni was 26,6 procent van de Grieken werkloos, tegen 27,8 procent in het eerste kwartaal. Het totale aantal werklozen kwam uit op 1,28 miljoen. Ruim 3,5 miljoen Grieken hadden wel een baan; 1,6 procent meer dan een kwartaal eerder. Er zijn meer vrouwen ( 30,4 procent) werkloos dan mannen (23,5 procent) Van de jongeren (15 tot 24 jaar) is 52 procent werkloos. Van de jonge vrouwen heeft 57,5 procent geen werk. (Novum)