Nederland geplaatst voor play-offs WK

Foto Proshots

Na een 2-0 zege uit bij Noorwegen heeft het Nederlands vrouwenvoetbalelftal zich gisteren geplaatst voor de play-offs op weg naar het WK van 2015 in Canada. Als beste nummer twee van de zeven kwalificatiepoules strijdt de ploeg van bondscoach Roger Reijners met Schotland, Italië en Oekraïne in oktober en november om het laatste Europese ticket voor het WK. Noorwegen werd ondanks het verlies poulewinnaar en plaatste zich rechtstreeks voor het WK.

Oranje speelde in Oslo voor 1.500 toeschouwers ijzersterk tegen het hoger aangeslagen Noorwegen, waarvan eerder de thuiswedstrijd nog met 2-1 werd verloren. Vooral op het middenveld waren de Nederlandse vrouwen de baas. Kansen voor Manon Melis en Vivianne Miedema (foto boven) leidden inde eerste helft niet tot goals. Na rust was het raak. Uitblinkster Anouk Dekker scoorde uit een corner. Na een prachtige aanval – steekpass Lieke Martens, voorzet Melis – tikte Daniëlle van de Donk bij de eerste paal de 2-0 binnen. „Een meer dan lekkere uitslag”, aldus bondscoach Reijners. (NRC)