Vrouwen gillen voor een vrouw

foto ap/matilde campodonico
foto ap/matilde campodonico

Gillende meisjes met smartphones, een norse beveiliger. Is hier soms een boyband in de buurt? Nee, het is actrice Emma Watson die zorgt voor hysterie achter het gordijn. Watson, die beroemd werd als de nerdy-maar-stiekem-toch-knappe Hermelien uit de Harry Potter-films, is tegenwoordig ‘UN Women Goodwill Ambassador’. Het is een erefunctie voor beroemdheden, die eerder werd vervuld door Nicole Kidman en de Thaise prinses Bajrakitiyabha Mahidol. Watson is nu op bezoek bij een evenement van vrouwengroepen in Uruguay die strijden voor meer vrouwen in het parlement. Als ambassadeur moet Watson de aandacht vestigen op de rol van vrouwen overal ter wereld. Op deze foto lijkt de aandacht vooral naar haarzelf uit te gaan.