Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Video: wat is sneller, de metro of te voet?

Onder het kopje Epic Challenges rent een jongeman als een speer de metro uit. Hij verlaat de trein bij de Londense halte Mansion House. Lopend wil hij de metro weer halen bij de volgende stop: Cannon Street. Gaat hij het halen?

Hij heeft een minuut en twintig seconden om een afstand van 380 meter af te leggen. Hij moet in die tijd in totaal 75 treden op of af en moet twee keer langs een ticketbarrière. Dankzij een camera in de metro zelf en eentje op het hoofd van de sprinter wordt de vraag meeslepend beantwoord, met een mooie sliding tot slot.