Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

PSV begint groepsfase Europa League, wint met 1-0 van Estoril

Luuk de Jong viert zijn 1-0 tegen het Portugese Estoril.
Luuk de Jong viert zijn 1-0 tegen het Portugese Estoril. Foto ANP / Koen van Weel

PSV begon de groepsfase van de Europa League met een overwinning op Estoril (Portugal). In Eindhoven versloeg PSV de club met 1-0. Luuk de Jong maakte het doelpunt zo’n half uur na aanvang van de wedstrijd.

In de openingsfase zag De Jong al kansen, maar wist hij voormalig Roda-doelman Pawel Kieszek niet te passeren. In de 26e minuut lukte het dat vanaf elf meter wél, nadat Adam Maher in het strafschopgebied was gevloerd.

Of, zoals PSV het zelf zei:

Twitter avatar PSV PSV GOAL GOAL GOAL LUUK DE JONG! http://t.co/n5Zo63ilPr

dominante partij op het veld

PSV leek later zelfs even op 2-0 te staan, tot een doelpunt van Georginio Wijnaldum werd afgekeurd. Buitenspel.

Ook in de tweede helft was de ploeg de dominante partij - al creëerden de spelers nauwelijks meer uitgespeelde kansen. Estoril was in de aanval niet in staat om de overwinning van PSV in gevaar te brengen.

En zo staat het er nu voor:

Twitter avatar EuropaLeague UEFA Europa League Here are the full time scores for Groups A-F … RT if your team has played! #UEL http://t.co/U74lTRKCsc