Parodie op ‘de ring’: als mannen hengelen naar een verloving

Schermafbeelding YouTube

Het is een thema voor veel romcoms en tv-series: verwikkelingen rond bruiloften en verlovingen. Vaak worden op het witte doek vrouwen neergezet als degenen die willen trouwen, terwijl de man dat graag nog even uitstelt. Dit filmpje draait dat even om.

Het is uiteraard een cliché; want er zijn ongetwijfeld ook mannen die graag willen trouwen terwijl hun vriendin dat niet ziet zitten. Maar dat is niet het beeld dat we als kijkers doorgaans voorgeschoteld krijgen. Vrouwen worden op tv en in films ook niet zelden neergezet als heuse bridezilla’s, die alleen maar een bruiloft willen als alles erop en eraan zit, iets dat niet zelden anderhalf jaar voorbereiding vergt.

En dat begint natuurlijk al in de voorfase met de eis van een peperdure verlovingsring. Deze parodie speelt even met deze stereotypen en verwachtingspatronen. De ring is wel even vervangen voor een lunchtrommeltje. De rollen zijn heel even omgedraaid, met als resultaat een pruilende man:

“Don’t you want me to be happy? I’ve been looking forward to a lunchbox my entire life, since I was a little boy.”

    • Anouk Eigenraam