Kluwer zoekt iemand die heel juridisch Nederland van informatie kan voorzien

Foto iStock

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Publishing Manager
Bedrijf: Wolters Kluwer Nederland, de Nederlandse tak van uitgever Wolters Kluwer
Wat opvalt aan de vacature: Je moet in staat zijn een groot netwerk van klanten en auteurs te onderhouden.

Wat doe je dan eigenlijk?

“Ervoor zorgen dat juristen, zoals advocaten en rechters, zo goed mogelijk geïnformeerd hun werk kunnen doen en met vertrouwen kritieke beslissingen kunnen nemen.” Jouw voorganger - en toekomstig leidinggevende - Rimco Spanjer is ambitieus. Volgens hem is nagenoeg elke Nederlandse jurist klant van de juridische afdeling van uitgeverij Wolters Kluwer Nederland.

De Business Unit Legal voorziet de Nederlandse juridische wereld van informatie: online databanken, software toepassingen, boeken, magazines. Meer dan tweeduizend auteurs, verdeeld over ongeveer vijftien rechtsgebieden, zijn verbonden aan de afdeling.

Jouw taak is het aansturen van uitgevers, zodat zij de producten van Wolters Kluwer up-to-date, compleet en betrouwbaar maken. Tegelijkertijd zorg je ervoor dat auteurs hun werk tijdig aanleveren of actualiseren. En je zorgt voor goede onderlinge relaties.

Maar je speurt ook zelf de markt af op zoek naar nieuwe juridische ontwikkelingen die in de boeken van Wolters Kluwer moeten komen te staan. Bij innovaties kijk je of die ook voor Kluwer handig kunnen zijn. Alles met één doel: de omzet- en winstcijfers van jouw afdeling op peil houden en klanten hun werk beter laten doen.

Wat verdient dat?

Naast een marktconform salaris en een bonusregeling ook een leaseauto. De standplaats is Deventer, maar je kunt ook één dag per week in Alphen aan den Rijn werken.

Waarom zoeken ze iemand?

Spanjer heeft promotie gemaakt. Hij zoekt een opvolger.

Wat voor collega moet je zijn?

“Het moet je passie zijn van auteurskopij nog mooiere producten te maken”, zegt Spanjer. Iemand die naast commerciële doeleindes heeft ook een maatschappelijke rol ziet. “Zo help je de klanten en spelen we een rol bij de ontwikkeling van de rechtswetenschap”, zegt Spanjer.

Kennis van de uitgeverswereld of de juridische wereld is niet nodig, wel handig. Tactisch kunnen opereren is wel vrij essentieel, want het onderhouden van een groot en divers netwerk is belangrijk voor deze baan.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

“Manieren vinden om hoogwaardige kennisproducten bij gebruikers te krijgen – dat moet je als een uitdaging zien”, zo omschrijft Spanjer de instelling die hij van jou verwacht.

Voordeel is wel dat je daar alle vrijheid voor krijgt. Sterker nog, innovaties worden van je verwacht aldus Spanjer. “Het is geen beherende functie”. Lukt je dat, dan werk je niet alleen met topauteurs en maak je samen met hen moderne producten die passen bij de vragen die onze klanten op dit moment hebben.

    • Sam de Voogt