Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Drugs

Andere Tijden

Nieuwe aflevering: De heroïne-epidemie. Amsterdam wordt begin jaren zeventig geplaagd door een snel om zich heen grijpende, uiterst destructieve epidemie. Vanuit Azië komen kilo’s onversneden heroïne op de markt. De drugs vinden gretig aftrek op straat. Het aantal verslaafden groeit met duizenden per jaar. Een cocktail van diefstallen, overdoses, zwervende en rondhangende junks, vergiftigt de stad.

Andere Tijden laat gebruikers, dealers, hulpverleners en handhavers van het eerste uur aan het woord over een duistere periode.

Presentatie: Hans Goedkoop.

NPO 2, 21.30-22.00u.