Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Deze foto’s zag je nooit eerder

Fotografiebeurs Unseen is begonnen in Amsterdam. Onderdeel hiervan is de New Talent Photography Award. Vijf talenten maakten een foto binnen het thema ‘vooruitstrevend’. Vanavond wordt de winnaar bekend.

Honderden foto’s zijn sinds gisteren te zien in de Westergasfabriek: de derde editie van fotobeurs Unseen is begonnen. De nadruk ligt bij Unseen, zoals de naam al zegt, op nieuwe werken die nog nooit eerder te zien zijn geweest: niet in musea, niet in galeries en zelfs niet op het internet.

Dit betekent dat er ruimte is voor talenten. Zij kunnen nieuwe dingen laten zien en zich voorstellen aan het publiek. Daarbinnen past ook de New Talent Photography Award, voor de tweede keer georganiseerd en een initiatief van ING Private Banking. Een vakjury selecteerde vijf talenten. Zij maakten uiteindelijk een werk binnen het thema ‘vooruitstrevend’.

Op deze pagina's staan hun inzendingen en het verhaal bij de foto's. De beeldredacteuren van nrc.next kozen hun favoriet.