Juweliersvrouw niet vervolgd

De vrouw uit Deurne die in maart twee overvallers op haar juwelierszaak in Deurne heeft doodgeschoten, wordt niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) handelde ze uit noodweer, zo melden Omroep Brabant en de NOS. Het OM wil pas volgende week dinsdag opening van zaken geven. De 53-jarige vrouw schoot op de twee overvallers toen haar man in de winkel werd aangevallen. De echtgenoot werd al niet meer verdacht van doodslag. Eerder werd duidelijk dat de oudste overvaller een wapen had getrokken en dat de jongste overvaller met pepperspray had gespoten. De juwelier probeerde tevergeefs het wapen van de overvallers af te pakken. Hij werd in elkaar geschopt en geslagen. Zijn vrouw vreesde voor het leven van haar man en pakte het wapen dat hij had aangeschaft na een eerdere overval. Bewakingsbeelden zouden de doorslag hebben gegeven voor de beslissing om de vrouw niet te vervolgen. (NRC)