Alex Pastoor vertrekt per direct bij AZ

Assistent-trainer Alex Pastoor.
Assistent-trainer Alex Pastoor. Foto ANP/Olaf Kraak

Assistent-trainer Alex Pastoor vertrekt bij AZ, zo maakte de club vanmorgen bekend. Eergisteren werd nog bekend gemaakt dat Pastoor de rol van trainer op zich zou gaan nemen, nadat Marco van Basten een stap terug deed en aankondigde dat hij assistent-trainer werd.

‘Pastoor weigerde sterk verbeterde aanbieding’

De onderhandeling over het hoofdtrainerschap in Alkmaar leverde niet het gewenste resultaat op, zo is te lezen op de website van de club. Hierop werd besloten om de wegen te scheiden, aldus directeur Voetbalzaken Earnest Stewart:

“De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex. Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden.

In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren. Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan. We wensen Alex veel succes in zijn verdere trainersloopbaan.””

AZ is inmiddels hard op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Die hoopt de club op korte termijn te vinden.

‘Een gekke stap in een vreemde soap’

Pastoor kwam afgelopen zomer samen met Van Basten naar AZ. NRC-sportredacteur Bart Hinke over het vertrek van Pastoor:

“De hele gang van zaken bij AZ verloopt al weken heel vreemd, en ook dit is weer een rare wending. Pastoor heeft al langer grote ambities geuit en was al eerder in de running om hoofdtrainer te worden. De club vond hem toen niet goed genoeg. Volgens AZ zijn de onderhandelingen nu stukgelopen door Pastoor zelf, maar waarom precies blijft gissen.”