Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

Xbon One gamerecensies Je kunt beter wat langer natafelen

De nummer-één-smoes die verliezers al decennialang opvoeren tijdens gameavonden met familie of vrienden is zonder twijfel ‘dat het aan de knopjes lag’. Sportverzameling Kinect Sports Rivals is volledig te spelen met de bewegingsherkenning van de nieuwe Kinect-camera van de Xbox One en werkt dus zonder knoppen. De oude smoes werkt niet meer; toch zal de schuld veelvuldig naar de hardware worden verschoven. De Kinect ziet simpelweg niet alles. Bowlen is bijvoorbeeld makkelijker omdat de draaiing van je pols niet écht vertaalt naar een spineffect. Maar soms is het ook frustrerend, zoals wanneer Kinect niet goed ziet wat je bedoeling is, zoals bij voetbal. Zelfs de twee meest speelbare onderdelen van Kinect Sports Rivals, klimmen en waterscooterracen, worden nog te vaak ondermijnd door inaccurate besturing. Al deze bezwaren maken dit familiespel een uitstekend middel om ruzies mee te forceren. Wie zijn avonden liever gezellig houdt, kan beter wat langer natafelen.