Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Warm, enkele bui

De temperaturen zijn hoog voor de tijd van het jaar. In deze derde week van september is het normaal gesproken 18 of 19 graden. Deze week zitten we daar ruim boven.

Vanavond is het dan ook nog lang aangenaam buiten. Rond 20.00 uur is het op de meeste plaatsen nog een graad of 20. In de nacht koelt het uiteindelijk af naar 13 tot 15 graden. Tegen morgenochtend trekken in het zuiden wel enkele wolkenvelden binnen, en daar kan zeer lokaal al een regen of onweersbui vallen. Dat weerbeeld blijft morgen. In het zuiden is er een afwisseling van stapelwolken, zon en lokaal een regen- of onweersbui. In het midden en noorden van het land zijn er flinke zonnige perioden en daar blijft het droog. Ook blijft het warm met 20 graden op de Waddeneilanden tot 24 graden in het binnenland.