Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Shia LaBeouf in therapie na geschreeuw in theater

Acteur Shia LaBeouf (28, Transformers, Nymphomaniac) bekende vorige week in New York schuld aan ordeverstoring. Zijn bizarre gedrag - serieel plagiaat, rare persconferenties, over de rode loper wandelen met een zak over zijn hoofd - bereikte eind juni een dieptepunt toen LaBeouf dronken acteurs lastig viel, uit zijn stoel viel en de politie uitschold tijdens een voorstelling van Cabaret in Broadwaytheater Studio 54. Eerder die dag wilde hij een dakloze een hamburger ontfutselen op Time Square. De rechter laat LaBeouf, voorzien van verse baard, op vrije voeten mits hij een behandeling afmaakt en komend half jaar niet wordt aangehouden. Eerder suggereerde LaBeouf dat zijn gedrag een performance is; zijn agent maakt nu gewag van alcoholisme.