Vandaag: neem een voorbeeld aan Marco van Basten, crisis in de app-industrie

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Hij denk dat hij met een ‘stapje terug’ van meer waarde kan zijn bij AZ. Marco van Basten wordt daarom assistent-trainer. Stress vermijden, dat zouden meer managers moeten doen.

Het is de laatste volle campagnedag in Schotland. Zal het Yes-kamp winnen? Dan is Schotland onafhankelijk, maar zonder eigen munt.

Het iscrisis in de app-industrie. Flappy Birds-miljonair Dong Nguyen is een uitzondering. De helft van de ontwikkelaars die geld willen verdienen, haalt maandelijks per app nog geen 100 dollar op.

Libelle probeert de dalende oplagecijfers te compenseren met fröbelcursussen en Alain Clark. Vanaf vandaag met een pop-upstore in Haarlem.

Poldernieuws

Het jaar is nog niet voorbij maar het is nu al een topjaar voor beursgangen. Maar, schrijft het FD, dat is niet direct goed nieuws.

Leuke diploma maar geen baan? nrc.next heeft een tip voor je. Leer programmeren.

De OESO heeft maatregelen voorgelegd aan de G20 om het belasting ontwijken van grote bedrijven als Starbucks en Amazon tegen te gaan, schrijft de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Worstel jij ook zo met de privacy-instellingen van Facebook? Volgens TechCrunch kan dat zomaar binnenkort voorbij zijn.

Taxi’s worden underdog in de strijd tegen Uber en Lyft, schrijft ValleyWag. Maar ongeacht de uitkomst van dat gevecht, gehandicapten worden de dupe.

De brouwer van Budweiser is niet blij met al het huiselijk geweld binnen de National Football League, meldt The Wall Street Journal.

While you were sleeping… in Asia

Dertig jaar geleden breidde Aeon uit naar Maleisië. Nu wil de Japanse warenhuisketen de rest van Zuid-Oost Azië veroveren, schrijft Asia Nikkei Review.

Volkswagen doet het erg goed in China, meldt de South China Morning Post.

De Chinese centrale bank pompt 63 miljard euro in de vijf grootste banken van het land om de economie weer op de rails te krijgen, meldt The Wall Street Journal.

NRC Q’s citaat van de dag

“Het grootste zorgpunt van de regering is en blijft de hoge werkloosheid, die veel mensen en hun families direct treft.” - Koning Willem-Alexander in de Troonrede.

Veel succes vandaag. Heb je nieuws, commentaar of word jij wel rijk met een app? Mail ons op nrcq@nrc.nl. Volg ons op Twitter en Facebook voor updates.

    • Anna Vossers