Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Station Vlaardingen-Oost weer open na plofkraak

Een politieagent op de plek waar een auto station Vlaardingen-Oost is binnengereden.
Een politieagent op de plek waar een auto station Vlaardingen-Oost is binnengereden. Foto ANP/AS Media

Onbekenden hebben vanochtend een plofkraak gepleegd op een pinautomaat op station Vlaardingen-Oost, waardoor het station een tijdlang dicht bleef. Rond elf uur was het station weer open.

Volgens RTV Rijnmond reed de auto vanochtend om half vijf de stationshal in. Daarbij werd een geldautomaat beschadigd en brak er brand uit. De brandweer kon het vuur echter snel blussen en volgens de politie zijn geen gewonden gevallen.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Auto in brand na te zijn ingereden op NS-stationsgebouw Vlaardingen-Oost. Geen gewonden gevallen. Brand is meester. Is mogelijk plofkraak.

Van de daders ontbreekt ieder spoor en over de mogelijke buit is nog niks bekend. Het station werd na negen uur weer vrijgegeven nadat het door de politie was afgesloten voor sporenonderzoek:

Twitter avatar PolitieRdam_Wa Politie Rdam Waterw Vlaardingen - Politie onderzoekt ramkraak op station Vlaardingen-Oost http://t.co/I8lkiJMInn

Rond elf uur werd het station door de NS opengesteld. Het treinverkeer tussen Schiedam en Vlaardingen heeft door het incident vertraging opgelopen.