Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Onderwijs

Razendsnel een app leren maken met behulp van video’s

4

Wij lachen onze ouders uit als ze zitten te stoeien met Outlook, maar ondertussen programmeren die rotkinderen tegenwoordig al voordat ze goed en wel uit de luiers zijn. Daar kunnen we natuurlijk niet tegenop. Om een beetje bij te blijven en niet langzaam te verstenen tot digitaal fossiel kun je natuurlijk met de zoveelste saaie introductiecursus programmeren beginnen, maar appinventor.org werkt sneller. Het systeem van David Wolber, hoogleraar aan de universiteit van San Francisco, werkt visueel. Je kunt blokken aan elkaar rijgen om zo zelf apps te maken. Uitleg gaat via video’s. En dat werkt toch beter dan lange lappen tekst doorspitten en codes intoetsen waarna je eindelijk eens *Hello, world* op je computerscherm kunt toveren. Appinventor.org is een ideale inhaalcursus.