Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Kunst markt

Wat Een zwart-witfoto van John Lennon en Yoko Ono uit 1969, latere afdruk, 29,5×42 cm. Te koop op een online-veiling van het archief van kunsthandelaar en fotograaf Nico Koster, zie kosterveiling.nl. Startprijs 100 euro. Kijkdag op 20 sept. van 10-17 uur, Herengracht 458 in Amsterdam.

Bijzonderheid In kamer 902 van het Amsterdamse Hilton-hotel hielden John Lennon en Yoko Ono hun Bed-in for Peace, een privédemonstratie tegen oorlog in de wereld. Nico Koster, die als enige fotograaf de hele week opnamen mocht maken, raakte na de sessie zijn negatieven kwijt. In 2009 vond zijn dochter ze terug tussen haar kindertekeningen.

Goede koop? Frank Leenheer, handelaar in popmemorabilia en organisator van de Beatles Collectors Meeting in Leiden op 26 oktober: „Geen vintage print, helaas. Dan is het wat de gek ervoor geeft. Een oude afdruk met de handtekeningen van Lennon en Ono? Dat zou een ander verhaal zijn. Die zou minstens 1.000 euro doen.”