Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

‘Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd, sprake van noodweer’

Het pand van juwelier Goldies in Deurne waar een overval eindigde in de dood van de twee overvallers.
Het pand van juwelier Goldies in Deurne waar een overval eindigde in de dood van de twee overvallers. ANP / Koen Verheijdden

De juweliersvrouw die twee overvallers doodschoot in haar winkel in Deurne, wordt definitief niet vervolgd. Dat melden althans bronnen bij justitie aan de NOS en aan Omroep Brabant. Volgens justitie was er sprake van noodweer.

De beelden van de bewakingscamera zouden de doorslag hebben gegeven bij het besluit de vrouw niet te vervolgen. Het OM doet pas 23 september uitspraak over de zaak.

Kort na de overval 28 maart zei de hoofdofficier van justitie al dat de vrouw handelde uit noodweer. Ook de advocaat van het juweliersechtpaar heeft dat gezegd. In mei werd besloten de man niet meer te verdenken van doodslag op de twee overvallers. Voor de beslissing over de vervolging van zijn vrouw werd gewacht tot volledige afronding van het onderzoek.

In kringen van de twee omgekomen Marokkaanse overvallers ontstond eerder onrust, nadat was gebleken dat het echtpaar vermoedelijk niet zou worden vervolgd.