John Stegeman nieuwe trainer Heracles Almelo

John Stegeman.
John Stegeman. Foto ANP/ Peter Lous

John Stegeman (38) maakt het seizoen af als hoofdtrainer van Heracles Almelo, de huidige nummer laatst van de Eredivisie. Hij was al tijdelijk de vervanger van Jan de Jonge, die eind augustus werd ontslagen, en nu mag hij definitief verder.

Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma zegt dat de club “vol overtuiging” voor Stegeman kiest:

“John kent de club en de bijbehorende cultuur, is een voetbaldier en een harde werker. De afgelopen weken heeft hij het samen met de overige stafleden prima opgepakt. We kijken nog naar de optie om eventueel een extra assistent-trainer aan de staf toe te voegen.”

Jan de Jonge werd na drie nederlagen in de eerste drie wedstrijden van het seizoen ontslagen. Sindsdien was de club op zoek naar een vervanger. Stegeman was eerst niet de beoogde definitieve opvolger, hij zou alleen tijdelijk De Jonge vervangen. Een gesprek met John van den Brom, ex-Vitesse, liep uiteindelijk op niets uit.

Vorig jaar 14de onder De Jonge

De Jonge was het hele vorige seizoen coach van de ploeg uit Almelo. Onder zijn leiding werd Heracles 14de. De Jonge was eerder trainer van FC Emmen en De Graafschap en interim-trainer bij SC Heerenveen.