Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Sport

Het opladen van je telefoon kan ook leuk zijn

Goed, hightech is het niet bepaald. En echt nodig zul je ’m ook niet hebben. Maar deze Foaster – een verbastering van het woord toaster – is verreweg een van de leukste opladers voor je smartphone die je nu kunt krijgen. Het idee is van de Amerikaanse productontwerper Mike Charles, die volgens hemzelf al veertig jaar ‘coole’ apparaten ontwerpt. De Foaster ziet er aan de buitenkant uit als een doodnormaal broodrooster, maar er passen in totaal vier smartphones of tablets in. Je stopt je telefoon erin en ze beginnen te laden. Hij is oorspronkelijk bedoeld voor iPhones en iPads, maar voor een paar euro meer bestel je opzetstukjes voor je Android-telefoon. Via Kickstarter kun je ’m nu nog 52 dagen kopen. Goedkoop is-ie niet, rond de 54 euro, en als Europeaan betaal je er nog 16 euro verzendkosten bij. Kijk wel even goed of jouw model telefoon erin past, en let erop dat je een Europese stekker bestelt.