Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

‘GRATIS’ Konijntjes of ander klein spul

Even een waarschuwing voor de ‘gratis konijntjes’ Advertenties. Ik snap dat je de verzorging van je nijn graag gratis uit handen geeft als je daar zelf geen tijd meer voor hebt. Maar let aub op wie reageerd en wie het beestje mee wil nemen. Helaas is zon leuke pluizebol ook Gratis VOER voor slangen. Das volgens mij niet echt je bedoeling. Ook ‘los laten’ op een kinderboerderij oid is geen optie. T beest weet zichzelf nl niet te redden en zal uiteindelijk ook dood gaan. Breng hem of haar anders naar een konijnenopvang. Ze worden daar goed verzorgd geënt gecastreerd of gesteriliseerd en weer door verkocht. En er is altijd wel een konijnenopvang in de buurt. Das een betere optie lijkt me ;-)

En anders .... let aub op wie je lieverd op komt halen better save than sorry