Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Economie

George (10) op de snijtafel

foto Reuters
foto Reuters

Een vriend van de familie is hij. Great company, volgens zijn baasje. Zo’n goudvis laat je niet aan een tumor bezwijken. En dus moest de tienjarige George, afkomstig uit een sterk goudvissengeslacht, worden geopereerd aan zijn kop. 45 minuten duurde de operatie in het Lort Smith Animal Hospital in Melbourne, Australië. Met een slangetje kreeg hij water toegediend, ook kreeg hij antibiotica en pijnstillers. Volgens dierenarts Tristan Rich was het hechten nogal een priegelwerkje – er was onvoldoende huid voor een goede hechting, dus moest de hoofdwond worden afgewerkt met lijm. De dierenarts zei dat de operatie „een paar honderd Australische dollar” heeft gekost. Volgens de laatste berichten zwemt het diertje weer fier rond in een bassin.