Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Algemeen

Chinese winnaar van Gouden Beer achter de tralies

De Chinese regisseur Wang Quan’an, die in 2006 op de Berlinale de Gouden Beer won met Tuya’s Wedding, moet voor zijn loopbaan vrezen. Hij werd maandag door de politie van Beijing betrapt met een prostituee, het jongste slachtoffer van de campagne van president Xi Jinping tegen drugs, gokken en prostitutie in de entertainmentwereld. Vakbonden en de 16 grootste film- en televisiebedrijven beloofden eerder niemand in dienst te nemen die zich aan dergelijke delicten schuldig maakt. Eerder werd Yacee Chan, zoon van actiester Jack Chan, aangehouden omdat hij een joint rookte tijdens een voetmassage - bij huiszoeking werd een ons marihuana gevonden. Ook acteurs Roy Cheung en Gao Huen alsmede regisseur Zhang Yan zijn betrapt op drugsbezit.