Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Vijftig Franse voetbalfans aangehouden in Utrecht

De ME treedt op tegen voetbalsupporters op de Mariaplaats in Utrecht. Er zouden meerdere voetbalfans zijn gearresteerd, in elk geval van de Franse club Paris Saint-Germain, die straks een wedstrijd in de Champions League speelt tegen Ajax in de Amsterdam Arena.

In Utrecht zijn vijftig supporters van Paris Saint-Germain aangehouden. Ze behoren tot de kern van de Franse club. Dat bevestigt de politie tegenover persbureau Novum.

De supporters waren volgens de politie uit op confrontatie met aanhang van FC Utrecht. De aanhoudingen vonden plaats op de Mariaplaats. Er waren ook enkele vechtpartijen. De Mobiele Eenheid moest ingrijpen. De supporters zitten momenten in een cellencomplex in Houten.

Paris Saint-Germain speelt vanavond in Amsterdam tegen Ajax in de Champions League. De gemeente Amsterdam kondigde deze week al maatregelen af vanwege eerdere confrontaties tussen Ajaxfans en bezoekende internationale voetbalsupporters. De binnenstad en het stadion zijn veiligheidsrisicogebieden, waar preventief gefouilleerd mag worden.

De Franse krant Le Parisien schreef maandag dat zo’n achthonderd fans van de Parijse club naar Amsterdam zouden komen voor de wedstrijd. Driehonderd van hen werden omschreven als “gewelddadig en gevaarlijk”.