Kettingbotsing eist twee levens en elf gewonden

foto anp

Een grote ravage op de A58 tussen Goes en Middelburg. Dichte mist heeft gisterochtend geleid tot verschillende kettingbotsingen waarbij meer dan honderd auto’s betrokken waren. Bij het ongeluk kwamen twee mensen om het leven en raakten elf mensen zwaargewond. De gewonden zijn gisteren overgebracht naar ziekenhuizen in Brabant en Zeeland, andere betrokkenen werden met bussen naar opvanglocaties gebracht. Aan het eind van de middag werd één rijstrook van de snelweg weer vrijgegeven.

Kop-staartbotsingen van deze omvang zijn zeldzaam in Nederland: sinds 1997 kwamen ze niet voor. Ook bleef het aantal doden vaak beperkt. Mist was wel vaak de oorzaak van de verkeersravages: rond de jaarwisseling in 1993 waren er door dichte mist meerdere botsingen in het land, met in totaal acht doden en vierhonderd betrokken auto’s.

    • NRC