Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Zomers warm

Temperaturen bereikten vandaag al hoge waarden en daar komt morgen nog een graadje bij. Ook de nacht verloopt zacht, de temperatuur daalt naar een graad of 13 in Limburg tot 15 graden aan zee. Daarbij hebben we morgenochtend niet te maken met grootschalige misttaferelen. Dat heeft te maken met het zwakke oostenwindje dat droge en warme lucht aanvoert. Er is veel ruimte voor de zon. Het ziet er naar uit dat het morgen de zonnigste en warmste dag van de week wordt. De middagtemperaturen liggen rond 24 of 25 graden. Enkel direct aan zee blijft het kwik steken op een graad of 22. Ook op donderdag zijn er flinke zonnige perioden. Wel trekken in de loop van de dag enkele regen- en onweersbuien over het zuiden van Nederland. Bij weinig wind wordt het dan opnieuw warm met 21 tot 25 graden.