Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Stevige benen

9 augustus 2014. Onderweg van Deventer naar Amsterdam. Ik stapte door de trein en zocht een zitplaats. Al snel zag ik dat er nog een plaatsje schuin tegenover jou vrij was. Ik ging naast een andere jongen zitten die mij al snel vroeg of ik er ook in Apeldoorn uit moest... Ik zei : „Nee, dat niet” (een beetje luid). Jij, slapend met blosjes op je wangen, was je totaal niet bewust van wat zich om je heen afspeelde. De andere jongen stapte in Apeldoorn uit.

Toen kwam er een oudere dame tegenover mij zitten. En ja, toen werd je wakker. Je lachte slaperig en met een warme blik sloot je je ogen weer. Met een snelle blik volgden mijn ogen de contouren van je lichaam. 1,80 meter, stevige benen. In Amersfoort moest ik overstappen.

Bye. stranger...