Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Pinballen met zombies

De stripboeken van Robert Kirkman leveren niet alleen een hitserie en nachtmerries op. The Walking Dead zorgde ook voor de spellen Season One en Season Two; indrukwekkende onderdompelingen in een wereld waar mensen meer te vrezen hebben van elkaar dan van de miljoenen zombies die rondstruinen . Ontwikkelaar Zen Studios vertaalt nu de angst voor vleesetende ondoden in een flipperkast-spel: The Walking Dead Pinball. Gewaagd, omdat dit speltype nu niet meteen lijkt te stroken met de donkere dreigende sfeer van het bronmateriaal. Zen Studios slaagt er echter wel in: de flipperkasten zitten vol achtergelaten auto’s, verwoeste gebouwen en vooral veel zombies. De vormgeving - geleend van de Season One en Two-spellen - is prachtig. Ook de flipperkasten werken zoals het hoort en reageren goed op de besturing van de gebruiker. The Walking Dead Pinball is een dappere en geslaagde poging om het verhaal naar een nieuw platform te vertalen.