Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Games

2.5 miljard voor Zweeds softwarebedrijf Mojang

Het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft heeft Mojang, de Zweedse spelontwikkelaar van het computerspel Minecraft, overgenomen voor 2,5 miljard dollar (zo’n 1,94 miljard euro). Dat meldde Microsoft gistermiddag. Vorige week ging het gerucht dat de Amerikanen het Zweedse bedrijf voor 2 miljard dollar wilden overnemen. Dat bedrag is dus gestegen met een half miljard. Als gevolg van de overname verlaten Markus Persson (bedenker van Minecraft) en Karl Manneh en Jakob Porsér (medeoprichters van Mojang) het bedrijf. In een blogpost bevestigt Persson dat hij de verantwoordelijkheid voor de groeiende populariteit van het spel niet langer wil dragen. Microsofts plannen met Minecraft zijn nog onbekend.