Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Kijken: mensen highfiven die op een taxi staan te wachten

De verleiding is groot. Zoals wanneer iemand gebukt bij de rand van het zwembad staat. New Yorkers die een taxi willen staan vaak langs de weg met hun hand omhoog alsof ze het antwoord op de vraag van de juf willen geven. Eén man uit Brooklyn kon het niet laten en ging voor zijn zwembadrandmomentje: hij besloot high fives uit te delen.

De verleiding is groot. Zoals wanneer iemand gebukt bij de rand van het zwembad staat. Mensen in New York die proberen een taxi te bemachtigen staan vaak langs de weg met hun hand omhoog alsof ze het antwoord op de vraag van de juf willen geven. Eén bebaarde man uit Brooklyn kon het niet laten en ging voor zijn zwembadrandmomentje: hij besloot high fives uit te delen.

Al huppelend rent Meir Kalmanson langs de, zo lijkt het, nietsvermoedende New Yorkers, terwijl zijn vrienden filmen. De mensen kunnen er eigenlijk allemaal om lachen.

“Er zijn gewoon zoveel mensen die hun hand omhoogsteken, terwijl er niets om hen heen gebeurt,” zegt Kalmanson tegenover DNAinfo New York. Hij hoopt met de video New Yorkers zover te krijgen dat ze “stoppen met zo intens zijn”. Aha.

Niet origineel

Als je nu denkt ‘hee, waarom is niemand ooit eerder op dit lumineuze grappige idee gekomen?’: dat is iemand dus al wel eens. Vijf jaar geleden kwam er een soortgelijke video online, die inmiddels bijna een miljoen keer bekeken is. Ook met New York als decor. Alleen zit Nathaniel Kassel, de highfiver in deze video, op de fiets. En hij krijgt wél wat mensen boos, zoals de persoon die achter hem aan komt rennen omdat hij lijkt te denken dat hij bestolen wordt.

En ook mateloos populaire Vine-Fransman Jerome Jarre deed het al eens. In maximaal zeven seconden dan natuurlijk: