Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Het begint hartveroverend

Susanne Linssen, zangeres, violiste en voorvrouw van de nieuwe band Beginners, heeft een prettig soort venijn in haar stem en dictie. Ze daagt uit, al zijn er ook meisjesachtige openheid en onbevangenheid te horen. Onschuld, daar zou het om kunnen draaien bij een band met deze naam. Maar in de muziek die Linssen en haar handlangers spelen, heeft de verdorvenheid al toegeslagen. Gelukkig maar. Glooiende vioollijnen en soepele drums worden doorbroken door knarsende klanken en hortend ritme. Linssen, ook bekend van de band Hospital Bombers, speelt hier samen met onder meer Maarten Kooijman (ex-Johan) op gitaar, en drummer Marit de Loos (Caesar) in hecht ensemble waarin haar viool mooi kleurt. Al verliest de cd tegen het einde een beetje de vervoering van het begin, openingsnummer ‘September Sunburn’, ‘I Need To Sleep’, en ‘The Strike’ zijn hartveroverend.