Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Gevisualiseerde spelfouten

Niets is als schrijver, journalist of een twitteraar vervelender dan het maken van een spelfout. Het ziet er slordig uit, lezers denken dat je niet kunt spellen of schrijven en het kan daarom nare reacties opleveren van anderen. Illustrated Twitter Typos fleurt je dag op en geeft een positieve draai aan verkeerd gespelde woorden. Zoals de tweet van @AkarHyou “I’m a sleeping booty”, waar dat laatste uiteraard ‘beauty’ (schoonheid, als in Doornroosje) moest zijn. Daar maakte de Amerikaanse actrice en cabaretière Sarah Sumeray, die de spitsvondige Tumblr bijhoudt, een plaatje van een nogal gewaagde Doornroosje bij. Een andere twitteraar verkondigde blij de aankoop van een iFawn. Sumeray leukte die taalfout op met een Apple-persconferentie waar een reekalf gepresenteerd wordt. Inclusief apps. De actrice houdt sinds eind mei Illustrated Twitter Typos bij en is ook erg actief op Twitter, @IllustratedTypo. Daar is overigens nog meer van haar werk te vinden.