Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Dit gebeurde er vanavond in de Champions League

Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus, links) in het duel met Atlético Madrid.
Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus, links) in het duel met Atlético Madrid. Foto AFP/ Louisa Gouliamaki

Acht wedstrijden, 23 doelpunten. Een dominant Real Madrid, een eindelijk weer eens scorende Ibrahim Afellay en bijna een stuntje van het nietige Ludogorets. Dit gebeurde er vanavond tijdens de allereerste Champions League-avond van dit seizoen.

Real Madrid - FC Basel 5-1

De titelverdediger had geen enkele moeite met het Zwitserse FC Basel en won door goals van Suchy, Bale, Ronaldo, Rodriguez en Benzema. Na 36 minuten stond het al 4-0. Real Madrid is met ingang van vanavond het eerste team ooit dat 1.000 goals in Europese competities heeft gemaakt.

De prachtige 5-1 van Benzema:

Olympiakos Piraeus - Atlético Madrid 3-2

De verliezend finalist van vorig jaar ging het minder goed af. In Griekenland werd toch wel ietwat verrassend verloren van Olympiakos Piraeus. Ibrahim Afellay mocht na al dat blessureleed bij vorige clubs weer eens goed juichen: hij maakte de tweede goal. De andere goals kwamen van Masuaku en Mitroglou (Olympiakos) en Mandzukic en Griezmann (Atlético).

De goal van Afellay:

Borussia Dortmund - Arsenal 2-0

De Duitsers wonnen dit topaffiche door twee goals vlak rond de rust. Voor de pauze was het Immobile die scoorde, vlak na de pauze Aubameyang.

De knappe goal van Immobile:

Liverpool - Ludogorets 2-1

Hier kwamen The Reds, voor het eerst na vijf jaar weer terug in de Champions League, even goed weg. Aankoop en moeilijke jongen Mario Balotelli zette Liverpool in de 82ste minuut op voorsprong. Toen scoorde het kleine Ludogorets uit Bulgarije in de slotminuut en hing een stunt in de lucht. Totdat Liverpool in blessuretijd een strafschop kreeg. Gerrard. 2-1.

De penalty van Gerrard:

En verder nog:

Juventus - Malmö FF 2-0
AS Monaco - Bayer Leverkusen 1-0
Benfica - Zenit St. Petersburg 0-2
Galatasaray - Anderlecht 1-1