Delta Lloyd haalt nieuwe topman op bij ING

AMSTERDAM-Luchtopname kantoren: De Rembrandt Toren, Delta Lloyd en Philips. ANP PHOTO CAPITAL PHOTOS LEX VAN LIESHOUT

Verzekeraar Delta Lloyd benoemt Hans van der Noordaa als nieuwe topman. Hij volgt per 1 januari 2015 Niek Hoek op die terugtreedt als bestuursvoorzitter en in april zijn vertrek aankondigde.

De 53-jarige Van der Noordaa is een echte ING’er, hij bracht er vrijwel zijn volledige werkende leven door. De afgelopen 28 jaar vervulde hij diverse directie- en managementfuncties bij de bank, sinds 2010 is hij er bestuurder.

Volgens president-commissaris Jean Frijns van Delta Lloyd is Van der Noordaa geschikt vanwege “zijn jarenlange ervaring als bestuurder, zijn expertise op het gebied van verzekeren en retail banking, zijn uitgebreide werkervaring in de financiële sector en zijn managementstijl”.

Formeel mogen aandeelhouders in november eerst nog beslissen over de kandidatuur die vanochtend bekend werd gemaakt, maar dat lijkt meer een formaliteit. De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten hebben volgens Delta Lloyd inmiddels ingestemd met de voorgenomen benoeming. Ook de Ondernemingsraad is positief over de benoeming.

    • Camil Driessen