Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Weer

Daar komt Odile

foto AP Photo/Victor R. Caivano
foto AP Photo/Victor R. Caivano

Het is hier nog rustig, maar in de verte is orkaan Odile op weg naar de kust van Mexico. Daar zou ze even later grote schade aanrichten. De bewoners van de staat Baja California Sur aan de Mexicaanse westkust konden gisteren de balans opmaken, nadat zondagnacht de storm over het land was getrokken. Verkeersborden waaiden om en veel resorts in het gebied raakten flink beschadigd. De stroom viel uit en telefoonverkeer was onmogelijk. Ook werden mensen geraakt door rondvliegend glas. Odile was een orkaan van de vierde categorie: dat betekende windsnelheden van 210 tot 249 kilometer per uur. Ze is inmiddels afgezwakt, maar het U.S. National Hurricane Center waarschuwt voor de komende dagen voor vloedgolven en modderstromen aan de kust.