Cowboy Bill op het Beursplein, weer een dancefestival in Amerikaanse handen

DEN HAAG - Een kijkje in de koninklijke stallen.Detail van een koets. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Het is vandaag Prinsjesdag en dat betekent: koetsen, koffertjes en Heel Veel Cijfers. Allemaal belangrijke getallen natuurlijk, maar dit zijn de negen die er echt toe doen.

Intriges in bierbrouwerland: Anheuser-Busch InBev wil SABMiller kopen, dat op zijn beurt weer Heineken wil. Miljoenen worden geboden én afgewezen. Wat staat er op het spel?

Voor wie gister uit voorzorg maar gewoon helemaal zweeg tijdens de vergadering, nu dan toch echt: NRC Q’s zes tips voor wat je beter niet kunt zeggen in een zakelijk overleg.

Poldernieuws

Het Amerikaanse SFX Entertainment heeft nóg een Nederlands dancefestival opgekocht, aldus de Volkskrant. Het bedrijf nam onlangs de organisator van de Awakenings-festivals over.

Ook niet blij met de gratis U2 cd in je iTunes library? Volgens het AD heeft Apple nu een tool waarmee het album verwijderd kan worden.

Cowboy Bill komt naar Beursplein 5, schrijft de Telegraaf. Bill Ackman, de activistische belegger, brengt binnen vier weken een deel van zijn hedgefondsimperium naar Amsterdam.

While you were sleeping… in the US

Boeing krijgt waarschijnlijk het prestigieuze miljardencontract van NASA om ruimtetaxi’s te ontwikkelen, denkt The Wall Street Journal.

Pensioenfonds Calpers wil voor het eind van 2015 af van al zijn hedge fund-investeringen, schrijft The New York Times.

De beursgang van Alibaba gaat ook andere internetbedrijven pijn doen. Zeker nu de aandelen nog duurder zijn geworden, meldt Forbes.

While you were sleeping… in Asia

De goedkope smartphone van Google voor opkomende economieën is eindelijk te koop in India, meldt The Wall Street Journal.

Japanse bedrijven geven steeds meer uit aan het vermaak van klanten. Oude tijden herleven, constateert Asia Nikkei Review.

Mogen Australische fondsen nog wel investeren in oorlog? Dat vragen critici zich af na de winst van Macquarie, schrijft The Sydney Morning Herald.

NRC Q’s citaat van de dag

“De familie Heineken heeft SABMiller geïnformeerd over de intentie het erfgoed en de identiteit van Heineken te behouden als onafhankelijk bedrijf.” - Heineken in een reactie op het overnamenieuws

Veel succes vandaag. Bevalt onze nieuwsbrief? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • Camil Driessen