Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Boeken bestellen via bol-app

Bij een webwinkel mag een eigen app eigenlijk niet meer ontbreken. Konden gebruikers voorheen producten via hun smartphone bestellen bij Bol.com via derde partijen als Abc of Zoek & Scan voor Bol.com, sinds vorige week kan dit via een officiële app. Deze is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone, maar biedt een snel en gebruiksvriendelijk alternatief om mobiel boeken, televisies of dvd’s te bestellen. De interface voelt intuïtief aangezien die erg veel lijkt op de website van Bol. Daar laat de webwinkel wel een steekje vallen, het oogt daarmee wat gedateerd. De streepjescodescanner bij de app is ook een erg handige toevoeging aan de app.

Zo kunnen gebruikers gemakkelijk in de boekhandel kijken of ze goedkoper uit zijn bij de webwinkel, nieuw of tweedehands. Een van de grootste minpunten van de app is de filterfunctie, die werkt nog niet naar behoren. Desondanks is Bol.com een handige toevoeging op de iPhone voor snelle bestellers.