Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Inwilliging euthanasievraag tbs’er leidt tot meer verzoeken

Vijftien Belgische tbs’ers hebben euthanasie aangevraagd sinds zondag bekend werd dat een man met een ernstige psychische stoornis een einde aan zijn leven mag laten maken. Dit melden Belgische media vandaag. Zondag meldde de advocaat van Frank Van Den Bleeken, die dertig jaar geleden ter beschikking werd gesteld voor een moord en voor enkele zedendelicten, dat de tbs’er naar een ziekenhuis mag worden overgebracht voor euthanasie. De 50-jarige man vindt zijn psychisch lijden ondraaglijk, omdat zijn stoornis blijft voortduren. Zijn verzoek om in Nederland te worden behandeld werd afgewezen. (NRC)