Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Defensie

Drie NAVO-soldaten gedood bij zelfmoordaanslag in Kabul

Bij een zelfmoordaanslag op een konvooi van de NAVO in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn vanochtend drie buitenlandse militairen gedood. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door de Talibaan. Vijf militairen en zeker dertien burgers raakten gewond. Over de nationaliteiten van de gesneuvelde militairen zijn geen mededelingen gedaan. De aanval vond plaats op enkele honderden meters van de Amerikaanse ambassade, op de grote uitvalsweg die naar de luchthaven van Kabul leidt. Ook het hoofdkwartier van de internationale troepenmacht ISAF is vlak in de buurt. De zelfmoordterrorist bracht een bom tot ontploffing in zijn auto op het moment dat de militaire voertuigen passeerden. Dit jaar zijn in Afghanistan al 59 buitenlandse militairen gesneuveld, onder wie zeker 42 Amerikanen. (AP)