Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Aan de frontlinies op Twitter

Sinds 2011 staat Jenan Moussa aan de frontlinies in de conflicten in Libië, Syrië en Irak. De tijdlijn van de verslaggeefster van de Arabische nieuwszender Al Aan TV is een schatkist voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Moussa werpt met haar meest recente diepgravende onderzoeksjournalistiek – de vondst van een laptop van een strijder van Islamitische Staat – een blik achter de schermen bij de terreurbeweging. Op Foreign Policy publiceerde ze samen met haar partner, de Nederlandse journalist Harald Doornbos, een meerdelige reeks over de wereld van strijder Muhammed S. Zo blijkt de Tunesiër een zwak heeft voor Celine Dion en bananentoetjes, maar ook in grote aantallen neonazistische literatuur, Amerikaanse legerhandleidingen en jihadistische doe-het-zelf video’s verzwolg. Moussa bewijst zichzelf met deze publicatie nogmaals als de te volgen vrouw over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.