Zonnig en warm

De wind is maandag naar het oosten gedraaid en daarmee wordt drogere en warmere lucht onze kant op geblazen. De komende dagen wordt het daarom zonnig en warm. Vanavond wordt niet kouder dan 12 tot 15 graden. Het is vrij helder en het blijft overal droog.

Morgen is het meteen goed zonnig, al vormen zich in de loop van de dag ook stapelwolken. Vooral in het noordoosten valt in de namiddag en avond een aantal buien, mogelijk met een klap onweer. Met een zwak oostelijk briesje wordt het op een enkele plek alweer zomers warm, 25 graden. Elders wordt het 20 tot 24 graden.

Woensdag nog meer zon, het wordt op steeds meer plaatsen in het binnenland 25 of 26 graden. Aan de kust is het iets minder warm, 21 tot 23 graden. Ook donderdag blijft zo warm, al valt dan lokaal ook weer een bui.