xxx xx xx x xxxxx

Foto Reuters

Dat PEC Zwolle zo hoog staat op de ranglijst valt na vorige jaar niet meer zo op. Maar dat SC Cambuur, vorig seizoen gepromoveerd uit de eerste divisie, op de derde plaats staat is wel opmerkelijk. Volgende week speelt de club tegen koploper PSV – een ‘topper’ dus. Ze maken zich in Leeuwarden op voor Super Snein – Fries voor Super Sunday. Trainer Henk de Jong, die gisteren met zijn ploeg met 3-0 won van FC Groningen, blijft nuchter onder het succes: het doel is en blijft voorlopig gewoon om in de eredivisie te blijven. „Als we bij de winterstop dik twintig punten hebben, dan zijn we al een heel eind op weg om ons te handhaven”, aldus De Jong tegen Fox Sports.

Louis van Gaal heeft eindelijk zijn eerste overwinning binnen als trainer van Manchester United. Zijn ploeg won thuis met 4-0 van Queens Park Rangers. Het was dubbelfeest voor Van Gaal, want zijn vrouw Truus was ook jarig. „I have already given her a present but she said the biggest present shall be the victory. We give it to her.” Daley Blind debuteerde in de basis, die als controlerende middenvelder een zeer goede wedstrijd speelde: van de 112 passes die hij gaf waren er 107 succesvol ( 95 procent). Ook Rojo en later Falcao als invaller debuteerden voor ManUnited.

Geef je zoveel geld uit in de zomer aan nieuwe spelers, krijg je een pak slaag van je rivaal. Real Madrid werd zaterdag thuis met 2-1 verslagen door stadgenoot Atlético. Het is al de tweede nederlaag voor Real, dat slechts twaalfde staat in de competitie. Voor Atlético, de nummer twee, was de zege een revanche op de verloren Champions Leaguefinale in mei tegen Real. Koploper Barcelona won met 2-0 van Athletic Bilbao. Hoewel beide doelpunten werden gemaakt door Neymar, is volgens hem niet hij maar Messi – die de assists gaf – de ster. „Hij doet dingen op de training die ik nog nooit iemand heb zien doen, zelfs niet op de Playstation.”