Van Gaal haalt met Manchester zijn eerste zege in de competitie

Louis van Gaal behaalt zijn eerste competitiezege als coach van Manchester United.

Daley Blind voelt zich thuis en er was een overwinning als verjaardagscadeau voor Truus van Gaal. Die jubelberichten kwamen dit weekeinde door uit Manchester, waar Louis van Gaal zijn eerste competitieoverwinning behaalde als trainer van Manchester United. Queens Park Rangers werd met 4-0 verslagen.

Na een reeks teleurstellende resultaten, met als dieptepunt de 4-0 nederlaag in de League Cup tegen MK Dons dat uitkomt op het derde niveau, haalde Van Gaal opgelucht adem. Waarna hij meteen duidelijke taal sprak tegenover de BBC: „Ik wil de titel in de Premier League winnen. Als het dit seizoen niet lukt, dan in het tweede of derde jaar.”

Terwijl Van Gaal de winst opdroeg aan zijn jarige vrouw Truus, kon ook Daley Blind, die overkwam van Ajax, tevreden zijn met het resultaat. Anders dan zijn coach debuteerde hij wel met een overwinning op Old Trafford. Dankzij treffers van Angel di María, Ander Herrera, Wayne Rooney en Juan Mata.

In de Premier League was er ook succes voor Ronald Koeman. De coach van Southampton zag zijn team met 4-0 winnen van Newcastle United, nadat onder anderen voormalig Feyenoord-spits Graziano Pellé twee keer had gescoord. In Engeland staat Chelsea aan kop met vier overwinningen uit vier wedstrijden.

Minder goed waren de resultaten van Nederlanders in de Duitse Bundesliga. Met Hertha BSC verloor trainer Jos Luhukay met 1-3 van Mainz, terwijl Klaas-Jan Huntelaar, spits van Schalke 04, met 4-1 onderuit ging bij Borussia Mönchengladbach.

Bayer München, zonder de geblesseerde Arjen Robben, won met 2-0 van VfB Stuttgart en deelt nu met Bayer Leverkussen de koppositie. Wolfsburg-spits Bas Dost zei onlangs nog dat hij klaar is om zijn kans te pakken, maar hij bleef 90 minuten op de bank in de uitwedstrijd bij Hoffenheim (1-1).

In Italië liet Nigel de Jong van zich spreken. De middenvelder deed dat met een doelpunt, in de sensationele uitwedstrijd tegen Parma. Het werd 4-5, nadat De Jong de 2-4 had gemaakt.