Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Televisie

Terugkijken: deze interviews maken kans op de Sonja Barend Award

Het interview met Tinkebell van Eva Jinek, het gesprek tussen Sophie Hilbrand, Peter Jan Rens en zijn veertig jaar jongere vriendin Virginia en het interview in de Niewsuur-studio tussen Twan Huys en staatssecretaris Martin van Rijn. Samen met nog twaalf andere interviews zijn ze genomineerd voor de Sonja Barend Award. Bekijk de uitzendingen hier terug.

De Sonja Barend Award is een jaarlijkse vakprijs voor het beste televisie-interview, een initiatief van de VARAgids. De award is vernoemd naar de gelijknamig tv-presentatrice.

De longlist van dit jaar is samengesteld door tv-recensenten Hans Beerekamp en Jean Pierre Geelen, mediajournalist Henk van Gelder en Roy van Vlisteren van de VARAgids. De prijs wordt half oktober uitgereikt door Sonja Barend. Eerder wonnen Coen Verbraak, Mariëlle Tweebeke en Twan Huys de prijs.

Sophie Hilbrand met Peter Jan Rens en Virginia - Je zal het maar zijn

Filemon Wesselink met Georgina Verbaan - De Week van Filemon

Judith Pennarts met Anneke Tromp - Nieuwsuur

Jeroen Pauw met Fleur Agema - 5 jaar later

Theo Maassen met René Gude - 24 uur met…

Jos Slats met Eberhard van der Laan - Brandpunt Reporter

Mariëlle Tweebeeke met Bart Nieuwenhuizen - Nieuwsuur

Sven Kockelmann met Marianne Thieme - Een op een

Eva Jinek met Tinkebell - Een op een

Matthijs van Nieuwkerk met Peter Vandermeersch - De Wereld Draait Door

Tijs van den Brink met Diederik Stapel - Adieu God?

Twan Huys met Martin van Rijn - Nieuwsuur

Helaas is van niet alle uitzendingen, waaronder een tweetal van RTL Nederland, een embedbare versie beschikbaar. Bekijk daarom hier het interview dat Linda de Mol met Loes Luca en Martijn Krabbé had in het programma Linda’s Zomerweek en hier het gesprek tussen Humberto Tan en Thé Lau tijdens RTL Late Night. Het gesprek tussen Wilfried de Jong en David van Reybrouck uit Zomergasten is online niet meer beschikbaar.